ΤΒΤ 2023

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του πρωταθλήματος μπάσκετ ενηλίκων 5on5 στο νησί της Τήνου. Όλοι οι αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο ΤΗΝΙΑ 1895. Η έναρξη θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου του 2023, ενώ η λήξη της τελικής φάσης θα γίνει το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2023.

Το ΤΒΤ παρέχει:

Οργανωμένο περιβάλλον αγώνων (διαιτητές, κριτές, ιατρό, υπεύθυνο στατιστικής υπηρεσίας, υπεύθυνο χρόνου και κάλυψης του αγώνα).

Aναλυτικά στατιστικά ομάδας και παικτών που θα ανεβαίνουν στο www.tbt.gr

Πρωτότυπο σύστημα draft για την διαμόρφωση ανταγωνιστικών και ισοδύναμων ομάδων.

Εμφανίσεις αγώνα με μοναδικά ψηφιακά σχέδια για κάθε ομάδα. (Rhinos, Gorillas, T-Rex, Lions, Octopus, Elephants).

Μπάλες Wilson για την προθέρμανση και τον αγώνα.

Ηχητικά εφέ και μουσική επένδυση πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα.

Halftime contests με δώρα για το κοινό.

Εβδομαδιαία mini-movie με highlights και παρασκήνια.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος εγγραφής στο τουρνουά είναι 30 ευρώ ανά άτομο.

Κάθε αγώνας έχει χρηματική συμμετοχή 10 ευρώ ανά άτομο. Το ποσόν συμμετοχής κάθε αγώνα θα καταβάλλεται από τούς αρχηγούς πριν την έναρξή του. Με τα χρήματα αυτά καλύπτονται τα έξοδα της διοργάνωσης, χρήσης και καθαρισμού του γηπέδου, ο καθαρισμός των εμφανίσεων, οι αμοιβές διαιτητών, κριτών, καμεραμάν και Ιατρού, οι επικοινωνίες, οι προωθητικές ενέργειες, το διαφημιστικό υλικό, η ενημέρωση των ομάδων για τα νέα του Τουρνουά (στατιστικά, βίντεο, κατατάξεις κ.α.) και η επεξεργασία αγωνιστικού οπτικοακουστικού υλικού και ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο για την άρτια διεξαγωγή του τουρνουά.

Κανόνες και τρόπος διεξαγωγής

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι είναι άνω των 18.

Βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή στο TBT είναι η συμπλήρωση της αίτησης και η προσκόμιση της εγγραφής και της συμπληρωμένης υπεύθυνης δήλωσης.

Το TBT 2023 θα πραγματοποιηθεί με μίνιμουμ 40 και μάξιμουμ 45 αθλητές.

Οι ομάδες θα διαμορφωθούν με κύριο σκοπό να είναι ισοδύναμες και ανταγωνιστικές. Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής η διοργάνωση θα επιλέξει έναν αρχηγό για κάθε ομάδα και στην συνέχεια θα ακολουθηθεί διαδικασία draft για την διαμόρφωση των roster. Οι επιλεγμένοι αρχηγοί θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Η διοργάνωση θα παρέχει εμφανίσεις σε κάθε ομάδα πριν από κάθε αγώνα.

Ο αγώνας θα διαρκεί τέσσερα (4) οκτάλεπτα.

Η έναρξη ενός αγώνα δεν καθυστερεί περισσότερο από 15 λεπτά και με λιγότερους από 5 αθλητές. Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα χάνει τον αγώνα με μηδενισμό 20-0.

Οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με τούς κανονισμούς της ΕΟΚ.

Βαθμολογία Κανονικής Περιόδου Η κατάταξη των ομάδων μετά από κάθε αγωνιστική θα γίνεται ως εξής: Νίκη: 2 βαθμοί, Ήττα: 1 βαθμός, Μηδενισμός: 0 βαθμοί και αφαίρεση βαθμών αναλόγως της περίστασης.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ ομάδων θα λαμβάνεται υπόψιν η διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια, σε περίπτωση που προκύπτει και πάλι ισοβαθμία θα λαμβάνεται υπόψιν η διαφορά πόντων στο σύνολο των παιχνιδιών της ομάδας.

Αρχηγός ομάδας

Θα επιλέξει την εμφάνιση της ομάδας του.

Θα ενημερωθεί από την διοργάνωση για την διαδικασία του draft.

Θα είναι υπεύθυνος:

για την έγκαιρη προσέλευση της ομάδας στον αγώνα.

για την συγκέντρωση και καταβολή των χρημάτων συμμετοχής πριν την έναρξη του αγώνα.

για την παραλαβή των εμφανίσεων της ομάδας και την παράδοση αυτών μετά την λήξη του αγώνα.

για την καλή συμπεριφορά των συμπαικτών του.

για την διαχείριση των αλλαγών των παιχτών.

Ειδικές περιπτώσεις & Ποινές

Δεν επιτρέπονται αλλαγές ή μεταβολές στο ρόστερ των ομάδων εκτός των δηλωθέντων. Σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών, (όταν για παράδειγμα μία ομάδα έχει ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό τραυματισμών) η Διοργάνωση έχει το δικαίωμα, κατ’ εξαίρεση και κατά την κρίση της, να επιτρέψει την αντικατάσταση-προσθήκη ενός παίκτη στο δυναμικό μιας ομάδας.

Επαναπρογραμματισμός αγώνα γίνεται μόνο στην περίπτωση που αναβληθεί: λόγω απόφασης της Διοργανώτριας αρχής, λόγω τεχνικού προβλήματος είτε λόγω προβλήματος-κωλύματος του γηπέδου.

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος διεξάγονται με δύο (2) διαιτητές. Σε περίπτωση κωλύματος θα διεξάγεται με έναν (1) διαιτητή κατόπιν συμφωνίας των δύο ομάδων.

Σε περίπτωση ενδεχόμενης βλάβης των ηλεκτρονικών μέσων των γηπέδων (πίνακας, χρονόμετρο) το παιχνίδι θα διεξάγεται κανονικά με χειροκίνητα μέσα.

Πειθαρχικό TBT

Τις αποφάσεις για τα παραπτώματα εκδίδει ο διοργανωτής αφού λάβει υπόψη του τις εκθέσεις

Α) του εκπροσώπου της διοργάνωσης που θα παρακολουθεί τον αγώνα,

Β) τα υπομνήματα των εμπλεκομένων,

Γ) καθώς επίσης και πιθανή ύπαρξη φωτογραφιών η βίντεο όπου εμφανίζονται τα όσα έχουν διαδραματιστεί κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες, δεν προσβάλλονται. Μη συμμόρφωση σε απόφαση πειθαρχική επιφέρει άμεση αποβολή από το τουρνουά. Επιπροσθέτως ισχύουν οι παρακάτω ειδικοί κανόνες που δεν επιδέχονται έφεση και επιβάλλονται αυτόματα από το διοργανωτή:

Αποκλεισμός του αγωνιζόμενου στον επόμενο αγώνα της ομάδας του εφόσον έχει αποβληθεί με ντισκαλιφιέ (D). Στην περίπτωση τιμωρίας του αρχηγού διπλασιάζεται η ποινή. Η αποβολή με δύο τεχνικές ποινές και η αποβολή με τεχνική ποινή και αντιαθλητικό φάουλ δεν τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού στον επόμενο αγώνα. Η ποινή μπορεί να αυξηθεί, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με την κρίση των διοργανωτών.

Σε περίπτωση που ο αγωνιζόμενος αποβάλλεται με δεύτερο ντισκαλιφιέ (D) από αγώνα, αποβάλλεται και από το τουρνουά.

Σκόπιμη Ήττα / Διακωμώδηση του Αθλήματος / Μη Εμφάνιση Ομάδας σε κάποιο από τα 2 τελευταία παιχνίδια του Πρωταθλήματος: Αποκλεισμός της Ομάδας από το τρέχον και από το επόμενο Πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης ομάδα σε αγώνα θα υπάρξει μηδενισμός της ομάδας στο συγκεκριμένο αγώνα και πληρωμή των εξόδων του αναβληθέντος αγώνα από εκπρόσωπό της στον αγώνα αυτόν. H ομάδα που κερδίζει το παιχνίδι στα "χαρτιά", δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Στις δύο (2) αδικαιολόγητες "μη προσελεύσεις" η ομάδα αποβάλλεται.

Σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής αγωνιζομένου θα υπάρχει μηδενισμός της ομάδας στο συγκεκριμένο αγώνα και σε όσους αγώνες έχει συμμετάσχει αντικανονικά ο συγκεκριμένος αγωνιζόμενος.

Σε περίπτωση αποβολής ή αποχώρησης ομάδας από το τουρνουά η διοργανώτρια αρχή θα αποφασίσει για την αντικατάσταση της ομάδας αυτής με μια από τις επιλαχούσες ή με συνέχισή του με λιγότερη ομάδα. Σε περίπτωση μη αντικατάστασης, τα εναπομείναντα ματς κατοχυρώνονται στους αντιπάλους τους με σκορ 20-0.

Ηθελημένη καταστροφή ή φθορά των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του γηπέδου θα τιμωρείται με μηδενισμό της ομάδος στον συγκεκριμένο αγώνα και αποκατάσταση/πληρωμή των όποιων φθορών/απωλειών έχουν προκληθεί.

Σε περίπτωση συμπλοκής μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται θα υπάρχει μηδενισμός των ομάδων στον συγκεκριμένο αγώνα. Σε περίπτωση δεύτερου περιστατικού η ομάδα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

Η Διοργανώτρια αρχή διατηρεί την αποκλειστική ευθύνη και το προνόμιο λήψης της τελικής απόφασης για κάθε θέμα που σχετίζεται με την λειτουργία του τουρνουά είτε αυτό έχει προβλεφθεί στον παρόντα κανονισμό είτε όχι. Οι αποφάσεις που θα λαμβάνει θα είναι δεσμευτικές και υποχρεωτικές για κάθε ομάδα ή αγωνιζόμενο. Τυχόν ενστάσεις προς την διοργάνωση θα πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών, μετά την λήξη του αγώνα.

Η συμμετοχή στο TBT για οποιαδήποτε ομάδα ή οποιονδήποτε αθλητή προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή του κανόνα αυτού.

TINOS BASKETBALL TOURNAMENT · all rights reserved · 2023 · TBT.gr